Faks serveri


 

• Princip rada fax servera

• Proizvodi

• Način povezivanja

   
Prva fax mašina u svetu
Fax-uređaj-20-veka
Fax-server-buducnosti

Prva fax mašina u svetu

Fax 20. veka

Fax server budućnosti
 
Faks mašina je uređaj koji šalje kopije dokumenata, tekstova, ili slika na neku udaljenu relaciju drugoj faks mašini. Samim tim, ovaj uređaj prima kopije koje su poslate sa neke druge faks mašine. Faks je skraćenica od reči faksimil, koja vodi poreklo iz, a znači „tačna kopija“.

Prvu fax mašinu patentirano je 1843. godine Alexander Bain, Škotska. Njegova fax mašina bila je zasnovana na električnom satu. Prva fax mašina instalirana je u novinskoj kancelariji "Herald", Njujork, 1889. godine. Iako je fax mašina izum koji je došao sa zapada, fax je postao jako poznat u Japanu jer je tako bilo lakše ispisati i preneti japanske ideografe (slova).
prvi fax, Alexander Bain, 1843.

Alexander Bain, prvi fax

Faks server predstavlja hardversko / softverski sklop, koji prihvata dolazne faks signale, snima ih i prosleđuje korisnicima koji su priključeni na IP mrežu, ali isto tako on prihvata dokumente koje šalju korisnici, konvertuje ih u fax i kao takve šalje na odredišnu destinaciju.

Njegova prednost u odnosu na klasične fax mašine je što može da prihvati više dolazih faks signala u istom trenutku, pamti ih tako da ih ponovo možete oštampati na svom štampaču i što je dovoljan jedan fax server u preduzeću ili organizaciji koji će da prosleđuje fax signale do korisničkh radnih stanica kojima je namenjen dokument koji prima fax ili poslati e-mail poruku korisniku sa prilogom (obično pdf) u kojem će se nalaziti poslati fax.

 


LOGIN
niste ulogovani
e-mail adresa:
lozinka:

Zaboravili ste lozinku?   

PRETRAŽIVAČ
Unesite reč ili frazu:

NEWSLETTER
Unesite Vašu Email adresu:

TESLA SISTEMI
Ekipa na terenu

 


 

 


SUPERBRANDS
Pogledajte fotografije i video sa svečane dodele nagrada »

KATALOG
Pogledajte katalog Tesla sistema »

ISO 9001

 

 

ISO 14001

 

 

ISO 18001

 

 

ISO 20000

 

 

ISO 22301

 

 

ISO 27001

 

 

ISO 50001

 

 

ISO 37001

 

 


NIKOLA TESLA
www.tesla-museum.org »